6e editie van Leusden Jazz in nieuwe opzet van 12 t/m 14 oktober 2018

| Reageer op dit bericht

In een andere opzet zal Leusden Jazz in 2018 een nieuwe editie beleven in het weekeinde van 12 t/m 14 oktober als binnen en buiten festival op de Hamershof en in theater de Tuin, de Korf en de Sportzaal. Het festival beleeft daarmee zijn 7e editie. Onze nieuwe burgemeester Gerolf Bouwmeester heeft aangegeven beschermheer van Leusden Jazz te willen worden en neemt daarmee het stokje van onze vorige burgemeester over.

Er is een keur aan toonaangevende artiesten gecontracteerd met als hoofd act voor de zaterdagavond Shirma Rouse. Op vrijdag staat jazzdiva Izaline Calister op het podium met zanger Thom Hoorweg en het 8 koppige Round Midnight Orchestra. Op zondagmiddag wordt de kindertheater voorstelling ‘Kleine Louis’ twee keer opgevoegd. Verder komen Hermine Deurloo, Mike Boddé, Paul van Kessel, rapper Okwaro, de Leusdense saxofonist Alexander Beets met broer Peter Beets en young VIP  Kika Sprangers optreden.

Als klein broertje van Rabobank Amersfoort Jazz vond Denise Notenboom, directievoorzitter Rabobank Amersfoort Eemland, het logisch ook hoofdsponsor te worden van Leusden Jazz. Daarnaast heeft het lokale bedrijfsleven zich in grote getalen als sponsor aangemeld. Willem Korteling, Leusdenaar en vroeger organisator van Eemtown Jazz, is toegetreden tot het bestuur met de portefeuille sponsoring. Wim Ouben, voorzitter van Theater de Tuin, zet zich met zijn organisatie ook in om het festival tot een succes te maken. Ron Verhoeve blijft in ieder geval dit jaar nog betrokken als voorzitter van Stichting Leusden Jazz.

Begin September kunnen er kaarten gekocht worden voor het driedaags festival. Op vrijdagavond vindt in de Korfzaal de voorstelling van Izaline Calister en Thom Hoorweg met het Round Midnight Orchestra. Dit is een voorstelling met zitplaatsen. Hij start om 20.00 uur. Kaarten kosten €12,50 in de voorverkoop en €15,00 aan de kassa.

Zaterdag is het festival op drie binnenpodia in de Korf. Het programma start om 20.30 uur en om 21.00 uur start Shirma Rouse met haar groot orkest in de Sportzaal. Ze brengt het programma ‘A tribute to Aretha Franklin’. Na afloop van het concert zijn er nog voorstellingen van Mike Boddé, Hermine Deurloo, Peter Beets, Paul van Kessel en Alexander Beets. Kaarten kosten €17,50 in de voorverkoop en €20,00 aan de kassa.

Op zondag is der KIDS Jazz in theater de Tuin met de voorstelling ‘Kleine Louis’. De voorstelling wordt twee keer gespeeld om 11.00 uur en om 14.00 uur. Kaarten kunnen vooraf online besteld worden voor het symbolische bedrag van €1,- zodat iedereen zeker weet dat er plaats is.

Het team van Leusden Jazz bestaat o.a. uit Ron Verhoeve, Willem Korteling, Wim Oeben, Alexander Beets, Cor den Daas, Frank Willenborg, Jaap van Eggelen en Joris Postulart.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *