Line-up 2018

PROGRAMMA EN INFO LEUSDEN JAZZ 2018

VRIJDAG 12 OKTOBER – 20.00u – €12,50 vvk (€15 deur)
Round Midnight Orchestra + Izaline Calister ft. Thom Hoorweg

Niet flirten, niet dronken worden, je schoenen poetsen en altijd doorspelen: dat waren de gouden regels voor muzikanten in de clubs van Harlem in de jaren twintig en dertig. Bijna niemand die zich eraan hield, maar dat maakte niet uit. Terwijl alcohol officieel verboden was bloeide het nachtleven als nooit tevoren. En als club telde je pas mee als je een goede jazzband op het podium had staan.

Speciaal voor Leusden Jazz speelt vanavond Round Midnight Orchestra, met vocalisten Izaline Calister en Thom Hoorweg, een combinatie tussen de voorstellingen Swingin’ Harlem en Crooners Nightclub. Deze voorstellingen nemen je mee diep in de nachtclubs van de New Yorkse wijk Harlem, waar jazz de belangrijkste bijzaak van het leven was. De hevige concurrentie en losse sfeer zorgden voor de bloei van spannende muziek en leverden een keur aan ijzersterke bands op, zoals de orkesten van Cab Calloway, Duke Ellington en Fletcher Henderson. Karaktervolle muzikanten zoals Billie Holiday, Louis Armstrong en Fats Waller werden omarmd door het publiek.

 

ZATERDAG 13 OKTOBER – 20.30u – €17,50 vvp (€20 deur)
Shirma Rouse, Okwaro ft. Carlota Lopez en Hermine Deurloo & Mike Boddé Quartet

Shirma Rouse
Met haar soulvolle stemgeluid is Shirma Rouse, vanavond te zien mét uitgebreide band, de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de meest populaire vocalisten van Nederland. Zij deed backing vocals bij grootheden als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Zelf bracht zij inmiddels drie albums uit waarvan het laatste album ‘Shout It Out Loud’ werd bekroond met de Edison Jazzism Audience Award 2015. In 2017/2018 tourt Shirma in binnen- en buitenland met haar zelfgeschreven ‘Shirma sings Aretha/The Queen of Soul Celebration Tour’, gewijd aan souldiva Aretha Franklin.

Okwaro ft. Carlota Lopéz verzorgen het voorprogramma van Shirma Rouse. Na afsloop van Shirma’s concert kan er door u gekozen worden uit maar liefst drie afterparties:

22.15-23.30 Korfzaal: Alexander Beets Quartet ft. Paul van Kessel, Kika Sprangers, Peter Beets
22.15-23.15 Sportzaal: Okwaro ft. Carlota Lopéz
22.30-23.30 Theaterzaal de Tuin: Hermine Deurloo en Mike Boddé Quartet

Okwaro ft. Carlota Lopéz
Okwaro, geboren in 1989 te Heerlen, is een rapper, zanger en producer met een Nederlandse moeder en een Surinaamse vader. Al meer dan tien jaar is Okwaro actief in de muziekwereld. In 2010 studeerde hij af aan de Nederlandse Pop Academie in Utrecht. Hij stond met zijn hiphoprepertoire in het voorprogramma van acts als Opgezwolle, Jiggy Djé, Typhoon en Broederliefde. Ook heeft hij vaker lokale hiphopfeestjes en talentenjachten gehost in omgeving Utrecht en is hij bekend bij radiostations zoals FunX, Lijn5, Radio 538 en SLAM!FM. Hier gaf hij verschillende interviews en liveoptreden. Vocaliste en gitariste Carlota Lopéz vergezelt Okwaro bij dit optreden.

Hermine Deurloo & Mike Boddé Quartet
Op 22 augustus 2016 overleed mondharmonicagrootheid en jazzlegende Jean-Baptiste Frédéric Isidor, Baron Thielemans, oftewel Toots Thielemans. Pianist, zanger en tv-persoonlijkheid Mike Boddé brengt samen met de chromatische mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo een ode aan deze grootmeester van de jazzharmonica, die hen beiden muzikaal zeer heeft geïnspireerd. Deurloo is een van de meest getalenteerde jazz-harmonicaspelers van haar generatie en speelde eerder met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Tony Scherr en Jim Black.

Alexander Beets Quartet ft. Paul van Kessel, Kika Sprangers, Peter Beets
Superster Peter Beets en zijn broers Marius en Alexander staan in de frontlinies van de jazz in Nederland. Hun moeder, een klassiek pianist en zangdocente, en vader, een jazz fanaticus, hebben een enorme muzikale toewijding in hun kids ingeprent. Sinds 1985 treden de broers samen op, met groot internationaal succes. Vandaag worden ze vergezeld door Paul van Kessel en Kika Sprangers.

ZONDAG 14 OKTOBER – 11.00u & 14.00u – €1 (reservering)
Kleine Louis!, door Michael Varekamp


De rode draad in dit verhaal is de jeugd die trompettist Louis Armstrong doorbracht in New Orleans en het wereldberoemd worden als groot entertainer en grondlegger van de jazzmuziek. Als Kleine Louis wandelt hij door het verhaal dat begint bij zijn culturele achtergrond: Afrika. De kinderen worden meegenomen door de geschiedenis van Afrikanen in Amerika en de rol die muziek daarbij speelde. Zo komen zij te weten wat jazzmuziek eigenlijk voor muziek is en hoe die vroeger is ontstaan.