• SevenEleven
  • SANNAVAN
  • Gare du Nord
    zaterdag 9 september 2017
  • Licks & Brains Big Band
  • Jazzinvaders

Line-up

Hoofdpodium

20.10 – 20.15 uur

Opening door burgemeester Gerolf Bouwmeester

20.15 – 21.30 uur

GARE DU NORD

De zes-koppige Nederlandse live band Gare du Nord staat al acht jaar garant voor volle zalen en een full energy uptempo show. Met ruim zestig shows per jaar is Gare du Nord live uitgegroeid tot een spetterende energy-band met als stralend middelpunt de van oorsprong Italiaanse zangeres Dorona Alberti. Dorona is niet alleen een van de beste zangeressen van Nederland; met haar sexy live act pakt ze iedereen in.
De band verkocht 500.000 albums en ontving in 2014 drievoudig platina voor de albums Sex ‘n’ Jazz en Love For Lunch. Gare du Nord staat als enige Nederlandse band onder contract bij het New Yorkse Blue Note Records label en scoorde internationaal met hits als Marvin & Miles, Beautiful Day, Pablo’s Blues en You’re My Medicine, opgenomen met soullegende Marvin Gaye.

Nieuw album op komst
Gare du Nord legt momenteel de laatste hand aan de opnames van het tiende album dat in oktober 2015 uit komt. Waar eerdere albums vooral studioproducties waren, kenmerkt het nieuwe album zich door een hecht “live” groepsgeluid. De band wil de energie op het podium vangen in de studio. Het album, dat ook op vinyl wordt uitgebracht, bevat een vijfentwintig minuten lange suite op Side A en zes kortere songs op Side B. Op het album zijn ook enkele verrassende gastbijdragen te horen.

Voor de live premiere van de nieuwe songs, aangevuld met greatest hits als Marvin & Miles, Beautiful Day en You’re My Medicine, is Gare du Nord het komende festival seizoen beschikbaar in de nieuwe line up:
Dorona Alberti (voc), Aron Raams (gitaar), Ferry Lagendijk (keys), Floris van der Vlugt (sax), Guido Nijs (sax), Marc Schenk (drums) en Guus Bakker (bas).

22.45 – 00.00 uur

Seven Eleven

Seven Eleven mengt funk met hiphop en jazz tot een geheel eigen stijl, met funk als hoofdingrediënt. De band werd in 1987 opgericht door enkele oud-leden van The Savannah Fun Brigade (1985 – 1986). Door hun samenwerking met de Brabantse Hip Hop formatie Dope Posse was Seven Eleven in 1990 een van de eerste bands in Nederland die optrad met rappers. In 1993 kwam er een blazerssectie bij en won de band Camelpop. Daarna speelde Seven Eleven op talloze podia en festivals in binnen- en buitenland waaronder driemaal op het North Sea Jazz Festival.

De band werkte samen met Amerikaanse funkartiesten en musici als Fred Wesley (JB Horns, Horny Horns, Parliament), Menace (Bill Laswell), Mudbone Cooper (Bootsy’s Rubber Band, The Funk Unity Band), Dawn Silva (Sly Stone, Brides of Funkenstein) en Jeanette Washington (Parliament, Funkadelic, Parlet). Hun jubileumalbum “25 Years and still funkin”, werd in een van de recensies ‘het beste Nederlandse funkalbum aller tijden’ genoemd.

Pagode podium

19.00 – 20.10 uur

Licks & Brains feat. Alexander Beets – Tribute to the Texas Tenors

De scheurende en ronkende tenorsaxofoon sound met een bluesy randje. Dit was de typische ‘Texas Tenor Sound’ die vanaf de jaren ’50 groot is geworden met legendes als Gene Ammons, Ike Quebec, Eddie “Lockjaw” Davis en Houston Person! De Licks & Brains Big Band betreedt samen met de Leusdense tenorsaxofonist Alexander Beets het podium om een eerbetoon te brengen aan de legende van de Texas Tenors.

Licks & Brains onder leiding van Rolf Delfos (Jazzinvaders, Houdini’s, Artvark): eindelijk een formatie die Nu-Jazz van Nederlandse bodem naar een grote bezetting weet te vertalen. De kracht van deze band zit hem in de combinatie van eigen composities van Rolf Delfos en Frank Montis en de inbreng van zang en blazerssectiespecials. De dansbare soul/funk/jazzgrooves en een aanstekelijke presentatie maken Licks & Brains een bijzondere en energieke live-act.

21.30 – 22.45 uur

Jazzinvaders feat. Linda Bloemhard

The Jazzinvaders leden behoren tot de top van de vaderlandse jazz scène. Hoewel vaak bekroond vanwege hun solistische activiteiten, leveren zij met The Jazzinvaders hun sterkste werk tot nu toe. De band bestaat uit altsaxofonist Rolf Delfos, pianist Berthil Busstra, drummer Phil Martin, bassist Ton van der Kolk en trompettist Cees Trappenburg.

Zij hebben een geheel nieuw album opgenomen, getiteld “Find The Love” waarbij men zich laat inspireren door seventies disco jazzfunk van artiesten als Roy Ayers, Donald Byrd, George Duke en Earth Wind & Fire. Het inmiddels vijfde album staat vol met funky disco grooves zoals die in de jaren ‘70 werden gemaakt. Dit keer is de groep nog meer gaan zoeken naar liedjes binnen deze kaders en komen zij met tien aanstekelijke “disco” tunes. Met zangeres Linda Bloemhard erbij gaat het dak eraf bij dit optreden!

Binnenpodium

21.30 – 22.45 uur

SANNAVAN

De band SANNAVAN bestaat uit de fine fleur van de Nederlandse jazzwereld. Naast naamgeefster Sanna van Vliet (zang en piano) zijn dit Marius Beets op contrabas, gitarist Ed Verhoeff en drummer Marcel Serierse. Sanna van Vliet laat met deze formatie een nieuw geluid horen. De band speelt populaire klassiekers voorzien van fris jazz-elan. Een groovy en veelzijdig nieuw programma van artistiek entertainment.

Sanna van Vliet richtte tijdens al haar conservatoriumstudie haar eigen kwartet op waarmee zij optrad op toonaangevende podia en festivals zoals het North Sea Jazz Festival, Amersfoort Jazz Festival, Meerjazz, The Hague Jazz Festival, Bimhuis, De Tor, Artishock en meer. Zij gaf concerten over de hele wereld. Sanna trad op met bijna alle grote Nederlandse jazzartiesten.

23.30 – 00.45 uur

(afterparty)

Later als je Big Band

De twintig ervaren musici van LajBB spelen oorstrelende ballads, funky grooves, hot latin tracks en herkenbare pop & rock. Een band die de stemming aanvoelt en alles uit de kast haalt om de fun op het podium over te brengen op het publiek. Als massief energiek blok of, als het arrangement dat vraagt, teder en ingetogen met slechts enkele instrumentalisten. Als het even kan in een nieuw inspirerend jasje. Geen nummer klinkt hetzelfde.

Een complete bezetting van een traditionele jazz big band: het enige wat aan deze band traditioneel is. Wat inspireert en muzikaal uitdagende veelzijdigheid creëert. De muzikale basis is ongetwijfeld gelegd in de ruim vijf jaar dat Thijs van Otterloo als bandleider aan de band verbonden was. In 2015 heeft de ervaren bandleider Frans Mineur het stokje van Thijs overgenomen. Hij stuurt de energieke saxen, de krachtige kopersectie, een strakke ritmesectie en sprankelende vocalisten naar een muzikaal hoog niveau. Zonder concessies te doen aan kwaliteit inspireert hij om de grenzen te zoeken van klank, samenspel en fun!

VIP-tent

18.00 – 19.00 uur

Clement Keyzer Quintet