Locatie

De Korf
Binnenpodium
Categorie
QR Code

Datum

13-10-2018

Tijd

22:15 - 23:30

Alexander Beets Quartet ft. Paul van Kessel & Kika Sprangers

Alexander Beets is naast tenorsaxofonist ook inwoner van Leusden én de festivaldirecteur van Rabobank Amersfoort Jazz. Hij begon zijn muzikale carrière in Groenlo, waar hij van zijn moeder muzieklessen kreeg op de piano en later ook op de klarinet. Hij ontdekte daarna de tenorsaxofoon welke zijn voorkeur bleek te hebben. Hoewel hij besloot beleids- en organisatiewetenschappen te studeren en niet naar het conservatorium te gaan heeft hij zich ontwikkeld tot een succesvol saxofonist.

Alexander Beets is een muzikale allrounder, die in de traditie speelt van de legendarische rietblazers Stanley Turrentine , Sonny Rollins en Houston Person . Alexander ‘Hurricane’ Beets is één van de zeldzame tenorhelden die Nederland rijk is (Parool). Hij maakte furore met de Beets Brothers en werkte met talloze kopstukken uit de (inter)nationale jazz, onder meer op North Sea Jazz en in Beijing.

Paul van Kessel werd door Radio 6 bekroond tot Soul & Jazz Talent en werd getipt door NRC. Deze van oorsprong Limburgse singer & songwriter verenigt vele uitersten. Hij werd niet zomaar de trefzekere jazz & soulful zanger van eigen en classic repertoire. Paul is jarenlang frontman van bands als The Young Sinatras, Crooners Echo en Wicked Jazz Sounds. Onlangs bracht hij twee solo EP’s uit, Riot & Keep Your Soul Together. Een nieuw album is onderweg!

In Nederland staat momenteel een nieuwe generatie talentvolle jazzartiesten klaar de podia te bestormen. Een van de meest succesvolle daarvan is saxofoniste Kika Sprangers. Saxofonist, componist en bandleider Kika Sprangers (1994) werd in 2015 geselecteerd als leider van de saxofoonsectie van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest onder leiding van Martin Fondse. Sinds ruim drie jaar schrijft ze haar eigen stukken die ze momenteel uitvoert met haar eigen formaties. In haar spel en stukken laat ze de melodie en lyriek spreken bovenop een stevige groove.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *