Locatie

Theater de tuin
Tuinzaal
Categorie
QR Code

Datum

13-10-2018

Tijd

22:30 - 23:30

Hermine Deurloo & Cor Bakker

Waar Hermine Deurloo verschijnt, speelt de chromatische mondharmonica de hoofdrol. Met een geheel eigen techniek lijkt zij vergroeid met haar instrument. Begeleid door pianist Cor Bakker plukt zij de sterren uit de hemel.

Cor Bakker is bekend van radio, televisie en theater, als pianist, arrangeur, bandleider, presentator en begeleider van bekende artiesten als Paul de Leeuw, Karin Bloemen, Fay Claassen en velen meer. Geïnspireerd door Louis van Dijk studeerde Cor Bakker aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium in de richting piano/improviserend musicus. Hij vervolgde zijn studie in de VS bij Clare Fischer. Nog steeds zijn Van Dijk en Fischer Cor’s grootste bronnen van inspiratie. Met zijn verfijnde touchée en ontwikkelde harmonische besef is hij de ideale begeleider.

Als u de naam Hermine Deurloo nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames van een bekende rookworst net dat beetje extra pit. Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. En met succes: inmiddels trad ze op met artiesten uiteenlopend van Trijntje Oosterhuis en Mike Boddé tot het Jazz Orkest van het Concertgebouw, het Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Deurloo opereert in de jazz, maar laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie, en onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *