Locatie

Hamershof Winkelcentrum
Categorie
QR Code

Datum

12-10-2018

Tijd

17:00 - 20:45

Thundering Dixie Hearts

The Thundering Dixie Hearts zijn opgericht door Bas Toscani en staan voor swingende dixielandklanken, enthousiasme en muziek op topniveau.
Deze muzikanten zijn stuk voor stuk professionele vakmensen met allen een grote staat
van dienst en met een grote liefde voor de vrolijke muziek uit de twintiger en dertiger jaren.
Bas Toscani speelde al geruime tijd met vele nationale en internationale jazzmusici en
werkte mee aan verschillende cd-producties en wilde met de oprichting van zijn Dixie Hearts zijn voorliefde voor swing en dixieland graag in de praktijk brengen. Sinds de oprichting is
deze swingende formatie regelmatig te vinden op de binnen- en buitenlandse jazzfestivals; zoals: Kempten, Sankt-Gallen en het North Sea Jazz Festival.
Ook hebben de Dixie Hearts verschillende succesvolle tournees door Duitsland, Zwitserland en Denemarken gemaakt en deden zij optredens met verschillende bekende internationale jazzartiesten.
Terecht kan worden gesteld dat deze band een toonaangevende jazzformatie is op het gebied van vrolijke swing- en dixielandmuziek. The Thundering Dixie Hearts staan garant voor een gevarieerd programma vol met swingende hoogtepunten waarbij alle bekende dixieland en swing tunes, zoals Sweet Georgia Brown, Ice Creaam en Hello Dolly ten gehore worden gebracht en zorgen hiermee voor een ware ‘happy happening’