Programma Jazzclub Leusden 2023

Programma 10 jaar Leusden Jazz

Leusden Jazz bestaat 10 jaar in 2023! En dat gaan we vieren met een gevarieerd programma met de mooiste artiesten in jazzclub Leusden. Eéns per maand op de zondagmiddag toveren we de Four Seasons om tot een jazzclub. Geniet van prachtige programma’s onder het genot van lekker eten en drinken en de gastvrijheid van de Four Seasons. Tickets kosten €10,- per show. 

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen van ons lustrumjaar. Een jaar vol bijzondere activiteiten en we gaan met het festival in 2023 groots uitpakken.

Zondag 29 oktober 15:30| The Great Tenors | Alexander Beets Quintet

Op zondag 29 oktober speelt het Alexander Beets Quintet een ode aan alle grote saxofonisten uit de jazzgeschiedenis. Geniet van een eerbetoon aan Sonny Rollins, Stanley Turrentine, John Coltrane maar ook Dexter Gordon gecombineerd met smeuïge verhalen up tempo en zwoele ballads.

 

Zondag 19 November 15:30 | Beyond the Hammond | Toscani/Rozier/van Lier/Delfos

Tijdens deze middag staat het Hammond-orgelcentraal met niemand minder dan de befaamde hammond organist Bas van Lier. Laat je onderdompelen door de klanken van de hammond met speciale arrangementen en composities in de stijl van Lonnie Smith, Jimmy Smith, Shirley Scott maar ook Joey Defransesco.

Zondag 17 December 15:30 | a Funky Christmas | Licks & Brains ft. Mrs. Hips, Vlijmscherp, The Hurricane and Toscanini

Dit jaar brengt Licks & Brains een wervelende Funky Kerstshow naar Leusden Jazz met de fantastische Mrs Hips (Simone Roerade) rappers Vlijmscherp, Alexander Beets en nog meer gasten. Er is geen betere manier om de dagen voor kerst al in de feestsfeer te komen!

Zondag 28 januari 15:30 | The Great American Songbook |

Deze concert staat in het teken van ”The Great American Songbook”. Verwacht een middag met stukken uit de collectie van de succesvolste Amerikaanse Jazz en lichte muziek uit de 20e eeuw. Die tot vandaag de dag wereldwijd worden gespeeld.

Zondag 3 maart 15:30 | Dutch Jazz Legends |

Deze middag staat in het teken van de ”Dutch Jazz Legends”. Er worden bijzondere composities en arrangementen gespeeld van de musici die belangrijk zijn geweest voor de Nederlandse jazztraditie. Denk eens aan Rita Reys, Greetje Kauffeld maar ook Rob Agerbeek, Ack van Rooyen. Helden die een speciale staat van dienst hebben in de Nederlandse jazz. Speciaal voor deze middag worden er ook composities en arrangementen gespeeld die nog niet eerder te horen waren.

Zondag 7 April 15:30 | Jazz at the Philharmonic |

Jazz at the Philharmonic was de titel van een concertreeks die Norman Granz meer dan 20 jaar produceerde en waarmee hij de wereld rondtoerde. Bij de concerten waren voornamelijk swing- en bopmuzikanten aanwezig, die eerst in kleine groepen optraden en daarna samen op het podium kwamen voor een jamsessie.

Tijdens deze middag kunt u genieten van onze eigen Jazz at the Philharmonic van de creme de la creme Nederlandse jazzartiesten. Het is een uitzwaai/preview concert voor hun wereldtour naar o.a. India en Thailand. Een uniek concert dus!

AFGELOPEN CONCERTEN 2023

Bas Toscani en Sven Rozier | Dutch Jazz Legends

Zondag 26 februari – CD release Bas Toscani & Sven Rozier ft. Living Legends

Op zondag 26 februari presenteren Bas Tosani & Sven Rozier hun nieuwste debuutalbum. Eind 2022 zijn ze de studio ingegaan en hebben swingende stukken opgenomen. De heren hebben legendarische gastsolisten uitgenodigd als Rein de Graaff, Rob Agerbeek en Clous van Mechelen. Tijdens deze middag zullen enkele gastsolisten meespelen. Verwacht repertoire uit het American Songbook met een knipoog naar Art Blakey’s JazzMessengers.

Four Seasons – 15:30 -18:00

Kastanjelaan 1 Leusden
Entree: €10,-

Zondag 19 maart 15:30 – Next Generation Maud – Lazy Afternoon

Op zondag 19 maart nodigt jazzclub Leusden de jonge opkomende zangeres Maud uit. Een fantastische zangeres uit Leusden die op een prachtige manier het American Songbook vertolkt. Geniet van deze muziek onder het genot van lekkere wijnen en borrelhapjes in de Four Seasons.

 

Zondag 16 April 15:30 – DOUBLE BILL! Round Midnight Orchestra ft. Deborah Carter en Sven Rozier Quintet ft. Lizzy & Baer – Jazzy Sunday 10 jaar Leusden Jazz

Op zondag 16 april presenteert Jazzclub Leusden om 15:30 in de Four Seasons een speciale Jazzy Sunday in het kader van het 10 jarig jubileum met het New York Round Midnight Orchestra met Deborah Carter en het Sven Rozier Quintet ft. Lizzy & Baer.

Zondag 21 mei 15:30 | Swingin' Sunday | Pim Toscani's Jazz All Stars

Eens per maand op zondagmiddag opent de leukste en meest swingende jazzclub van midden Nederland haar deuren in de Four Seasons in Leusden. Muziek waarbij je niet stil kan zitten, genietend van prachtige wijnen en hapjes op sterren niveau. Het programma omvat de beste Nederlandse musici en qua stijl blijven we altijd dichtbij het credo van Duke Ellington ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’. 
Op zondag 21 mei presenteert jazzclub Leusden de Pim Toscani’s Jazz All Starband. Vanaf 15:30 kunt u genieten van deze groep die een mix speelt van stukken uit het American Songbook en Dixieland.
Deze formatie staat borg voor een gedegen stuk swingende eigentijdse swing en dixieland.
Smeuïge chorussen en stevig ensemblespel zijn de fundamenten voor een afwisselend concertprogramma. Dit orkest een graag geziene gast tijdens vele jazzfestivals. Ook heeft Pim Toscani met zijn All Stars reeds verschillende tournes door onder andere Duitsland, Zwitserland  en Denemarken gemaakt. 

De Pim Toscani’s Jazz All Stars staan garant voor een goed stuk muziek referenend aan de swing en dixieland uit de Roaring twenties met een goed verzorgd en enthousiast programma vol muzikaal vuurwerk.

Zondag 18 juni 15:30 | Tribute to the Crooners | Paul van Kessel |

Paul van Kessel is opgegroeid in het zuiden van Nederland en woont sinds 2001 in de hoofdstad, Amsterdam. Hij studeerde aan de conservatoria van Maastricht en Amsterdam en werd al tijdens zijn studies een graag geziene vocalist in de Nederlandse jazzscene. Zijn doorbraak was misschien wel zijn rol als lead vocalist van de ‘Young Sinatras’ met wie hij twee EP’s en twee CD’s opnam, allen zeer succesvol. Met deze groep zag hij in de acht jaar dat ze bestonden vele podia in Nederland (oa. Northsea Jazz Festival), Duitsland, Frankrijk, Belgie en Engeland.

Van Kessel was speciale gast bij vele bekende orkesten waaronder New Cool Collective Big Band, Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en het Symphonisch Orkester Hessischer Rundfunk, de succesvolle theaterproductie ‘New York Round Midnight’, Wicked Jazz sounds band, Paul van Kessel 4tet en Crooners Echo.

Paul’s stem is uitermate geschikt voor zowel kleine jazz- en soul bezettingen als bigbands en orkesten. Sinds 2011 schrijft en produceert hij zijn eigen muziek. Zijn eerste twee EP’s -‘Riot’ en ‘Keep Your Soul Together’ werden gecombineerd tot een Jazz/Soul album dat vol lof werd onthaald. Tussen 2017 en 2020 bracht hij regelmatig nieuwe singles uit (Where’s my Home, Damn Dog, Whatever Trouble) te horen zijn op de jazz-zenders Sublime FM en NPO Soul & Jazz en alle online platformen. Onlangs bracht Paul zijn nieuwste Ep uit, “High or Low”. Volledig zelf geschreven, ingespeeld, opgenomen, gemixt en geproduceerd in zijn home-studio in hartje Amsterdam.