Programma Jazzclub Leusden 2023

Programma 10 jaar Leusden Jazz

Leusden Jazz bestaat 10 jaar in 2023! En dat gaan we vieren met een gevarieerd programma met de mooiste artiesten in jazzclub Leusden. Eéns per maand op de zondagmiddag toveren we de Four Seasons om tot een jazzclub. Geniet van prachtige programma’s onder het genot van lekker eten en drinken en de gastvrijheid van de Four Seasons. Tickets kosten €10,- per show. 

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen van ons lustrumjaar. Een jaar vol bijzondere activiteiten en we gaan met het festival in 2023 groots uitpakken.

Zondag 26 februari 15:30 | CD release Bas Toscani & Sven Rozier ft. Living Legends

Zondag 26 februari – CD release Bas Toscani & Sven Rozier ft. Living Legends

Op zondag 26 februari presenteren Bas Tosani & Sven Rozier hun nieuwste debuutalbum. Eind 2022 zijn ze de studio ingegaan en hebben swingende stukken opgenomen. De heren hebben legendarische gastsolisten uitgenodigd als Rein de Graaff, Rob Agerbeek en Clous van Mechelen. Tijdens deze middag zullen enkele gastsolisten meespelen. Verwacht repertoire uit het American Songbook met een knipoog naar Art Blakey’s JazzMessengers.

Four Seasons – 15:30 -18:00

Kastanjelaan 1 Leusden
Entree: €10,-

Zondag 19 maart 15:30 – Next Generation Maud – Lazy Afternoon

Op zondag 19 maart nodigt jazzclub Leusden de jonge opkomende zangeres Maud uit. Een fantastische zangeres uit Leusden die op een prachtige manier het American Songbook vertolkt. Geniet van deze muziek onder het genot van lekkere wijnen en borrelhapjes in de Four Seasons.

 

Zondag 16 April 15:30 – DOUBLE BILL! Round Midnight Orchestra ft. Deborah Carter & Anna Serierse en Sven Rozier Quintet ft. Lizzy & Baer – Jazzy Sunday 10 jaar Leusden Jazz

Op zondag 16 april presenteert Jazzclub Leusden om 15:30 in de Four Seasons een speciale Jazzy Sunday in het kader van het 10 jarig jubileum met het New York Round Midnight Orchestra met Deborah Carter en Anna Serierse en het Sven Rozier Quintet ft. Lizzy & Baer.

 

Zondag 21 mei 15:30 | Swingin' Sunday | Pim Toscani's Jazz All Stars

Eens per maand op zondagmiddag opent de leukste en meest swingende jazzclub van midden Nederland haar deuren in de Four Seasons in Leusden. Muziek waarbij je niet stil kan zitten, genietend van prachtige wijnen en hapjes op sterren niveau. Het programma omvat de beste Nederlandse musici en qua stijl blijven we altijd dichtbij het credo van Duke Ellington ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’. 
Op zondag 21 mei presenteert jazzclub Leusden de Pim Toscani’s Jazz All Starband. Vanaf 15:30 kunt u genieten van deze groep die een mix speelt van stukken uit het American Songbook en Dixieland.
Deze formatie staat borg voor een gedegen stuk swingende eigentijdse swing en dixieland.
Smeuïge chorussen en stevig ensemblespel zijn de fundamenten voor een afwisselend concertprogramma. Dit orkest een graag geziene gast tijdens vele jazzfestivals. Ook heeft Pim Toscani met zijn All Stars reeds verschillende tournes door onder andere Duitsland, Zwitserland  en Denemarken gemaakt. 

De Pim Toscani’s Jazz All Stars staan garant voor een goed stuk muziek referenend aan de swing en dixieland uit de Roaring twenties met een goed verzorgd en enthousiast programma vol muzikaal vuurwerk.

Zondag 18 juni 15:30 | Tribute to the Crooners | Paul van Kessel |

Op zondag 18 juni presenteert Jazzclub Leusden om 15:30 in de Four Seasons een Jazzy Sunday met speciale gast Paul van Kessel.
Paul van Kessel studeerde af aan het Amsterdams Conservatorium in 2005. Zijn passie voor zang begon op vroege leeftijd en zijn gedrevenheid bracht hem naar Amsterdam om aan een serieuse carrière te werken. Hij zong o.a. op het North Sea Jazz festival ’05 met Dox Orchestra en Jazzanova en stond in de finale van een Jazz competitie in Montreux.

Het concert start om 15.30 uur en een kaartje kost €10,- en kan besteld worden via www.leusdenjazz.nl . Ook kan bij de Four Seasons zelf aan de deur een ticket gekocht worden.