Programma Jazzclub Leusden 2022

Programma Jazzclub Leusden

Zondag 20 maart 15:30 | Round Midnight Orchestra | Grand Ladies Of Swing

Grand Ladies of Swing speelt zich af in de beroemdste nachtclub van New York, “The Cotton Club”. In de voorstelling wordt u betoverd door de muziek en zorgen de prachtige verhalen en de geprojecteerde beelden ervoor dat u zich een avond in deze legendarische Cotton Club waant. Met de grote hits van dit tijdperk, uitgevoerd door een Small Big Band met zangeres, zorgt het Round Midnight Orchestra voor een onvergetelijke middag.
Bezetting:

Zondag 10 april 15:30 | Bas Toscani/Sven Rozier Quintet ft. Rob Agerbeek & Maud

Geniet deze middag van de mooiste songs uit het American Songbook met het Bas Toscani/Sven Rozier Quintet. Heel bijzonder wordt deze middag want Living Legend Rob Agerbeek zal wat mooie klanken toevoegen achter de piano. Verder zingt voor u deze middag de upcoming zangeres Maud. 

Zondag 15 mei 15:30 | Saskia Laroo

In Amerika is Saskia Laroo (1959) door pers en publiek gebombardeerd tot ‘Lady Miles Davis of Europe’. Saskia is een van de weinige vrouwen die al meer dan drie decennia een trompet blaast. Geboren op 31 juli 1959 in Amsterdam, begon ze op achtjarige leeftijd met trompetspelen, zonder er ook maar over te dromen later een professioneel muzikante te worden. Dat veranderde toen Saskia achttien was. Ze ging wiskunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam en maakte een ommezwaai richting muziek. Ze speelde in veel verschillende groepen , voornamelijk contrabas, maar later ook trompet. Saskia creëert nieuwe stijlen, die worden omschreven als ‘nu jazz’ of ‘swinging body music’. Ze combineert verschillende muzikale stijlen zoals jazz, pop, dance en world op een manier dat het lijkt alsof ze altijd bij elkaar hebben gehoord. Het resultaat is een prettig mengsel van hip-hop, jazz, salsa, funk, reggae, dat niet veel muzikanten kunnen waarmaken. De opgedane muzikale ervaringen zette ze om in zeven CD albums en een DVD die variëren van dance, jazz en salsa-bop tot pure jazz en waarin ze haar persoonlijkheid sterk neerzet.

| Leticia y su Rumbadama | Latin Special

Leticia y su Rumbadama staat bekend als een van de beste salsabands van Nederland. Rumbadama – zoals de band in de volksmond beter bekend staat – is sinds 1996 nauwelijks van line-up veranderd. In dat jaar trad de band live op voor Tros Sesjun op de Nederlandse nationale radio en maakte ze haar debuuttour in Zweden en Finland. Sindsdien zijn de dames een zeer populair, stabiel en aanstekelijk onderdeel van de Latin-muziekscene gebleven.
Al een bekende Latin ‘timbalera’ toen ze Rumbadama oprichtte, werd bandleider Leticia Bal gespot op het wereldberoemde North Sea Jazz Festival in Nederland. Ze toerde ook jarenlang door Europa en deelde het podium met internationale salsasterren als ‘Klimax’ (Cuba), ‘Xavier Plaza y su Orquesta Sonrisa’ (Venezuela), Tito Puente, Celia Cruz, Mongo Santamaria en vele anderen.
Begin jaren 90 betrad Leticia de New Yorkse salsascene om haar eerste album te promoten. In 1999 ontving ze een beurs van het Nederlands Fonds Voor De Podiumkunsten om een ​​tijdje in Havana te studeren, waar ze jamde met veel lokale sterren, elke dag concerten en repetities bezocht en haar muzikale ziel veel Cubaanse vitamines voedde.
Het ritmische hart en de ziel van Leticia y su Rumbadama zijn de in Cuba geboren zangeres Delia González met haar zeer groovy maracas en Leticia op conga’s, bongó of timbales. Getalenteerde bassist Minco Coenraad en de jonge pianiste Barbara Rana vervolledigen de basisbezetting. Om ‘Salsa Dura’ op volle kracht te spelen, wordt de Rumbadama-line-up vergezeld door een tweede percussionist en een één-of-twee-vrouwen-kopersectie, geleid door Ellister van der Molen, een van Nederlands meest getalenteerde en opkomende trompettisten .

TBA | Paul van Kessel meets Nathalie Schaap | LET OP VERZET!

Geniet deze middag van topvocalist Paul van Kessel en bassiste/componiste/organisator/ Nathalie Schaap. Een spannende combinatie. 

Nathalie Schaap maakte een verpletterende indruk bij haar eindexamen op het conservatorium. Haar virtuoze combinatie van zang en contrabas bleef niet lang onopgemerkt en zorgde ervoor dat ze al meerdere prijzen in de wacht sleepte ( o.a. tijdens het prinses Christina JazzConcours, de Vriendenprijs van ArtEZ, finaleplek van de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketown).

 Ze is actief met haar eigen projecten Cousin Hatfield en het Medan Trio, waarmee ze meerdere malen door Europa tourde. Daarnaast werkt(e) ze samen met Douwe Bob, Bertolf, Tangarine, het NBE, het Metropole Orkest met Laura Mvula en vele anderen.

Paul van Kessel

Paul’s music receives wide recognition through jazz radio broadcasts like Radio6, NPO Radio2 Soul & Jazz and Sublime FM, where he has been a regular guest for a number of years. He has been nominated several times for a Radio6 Award for Best Male Vocalist, Best Single and Best Jazz Talent. 

His balance of perfectionism and playfulness, combined with his passion for jazz, musical versatility and propensity for cross-genre exploration, makes him a singularly exciting artist who can celebrate the creative vocabularies of others without sacrificing his own.

Bezetting: 
Paul van Kessel – Guitar and Vocals
Nathalie Schaap – Bass and vocals

Band: Tba.
 

Zondag 23 oktober 15:30 | Lazy Afternoon Jazz special | Pim Toscani Jazz All Stars ft. Topvocaliste Iris

Deze formatie staat borg voor een gedegen stuk swingende eigentijdse swing en dixieland.

Smeuïge chorussen en stevig ensemblespel zijn de fundamenten voor een afwisselend concertprogramma. Dit orkest een graag geziene gast tijdens vele jazzfestivals. Ook heeft Pim Toscani met zijn All Stars reeds verschillende tournes door onder andere Duitsland, Zwitserland  en Denemarken gemaakt. Speciaal voor het concert in de Jazzclub Leusden wordt deze formatie uitgebreid met top-vocaliste Iris.

Iris is met haar warme stem al jaren een graag geziene en gehoorde gast in jazzclubs, op festivals en concerten. Ze heeft een uitgebreid, gevarieerd repertoire opgebouwd dat reikt van dixieland tot de mooiste standards uit het American Songbook.   

De Pim Toscani’s Jazz All Stars zullen samen met vocaliste Iris garant staan voor goed stuk muziek referenend aan de swing en dixieland uit de Roaring twenties met een goed verzorgd en enthousiast programma vol muzikaal vuurwerk.

Deze combinatie bestaat uit zeven prominente musici, met allen een grote staat van dienst:
Iris                              – vocaal
Bas Toscani                  – cornet
Louis Bink                   – trombone
Pieter Swart                  – klarinet en saxen
Hugo van Os                – piano
Frans Tunderman         – contra-bas
Pim Toscani                 – drums

Zondag 20 november 15:30 | The Soulmates XL ft. Lizzy Ossevoort and many more | Soul and Jazz

The Soulmates is een band bestaande uit drie jonge frisse muzikanten; Baer Traa (gitaar en vocals), Maurits Den Hollander (contrabas) en Sven Rozier (drums) die elkaar kennen van het Rotterdams conservatorium. Zij brengen op een smaakvolle manier een divers en uitgebreid repertoire ten gehore.Niet alleen spelen The Soulmates swingende dansmuziek zoals jazzstandards uit het American Songbook maar ze schakelen ook moeiteloos over naar bekende soul en motown classics. Deze middag nodigen ze diverse gasten uit. Zoals Lizzy Ossevoort.

 

Na het Conservatorium vervolgde ze haar opleiding aan de Manhattan School of Music in New York. We kennen de 23-jarige Lizzy Ossevoort van haar deelname aan The Voice of Holland en het Prinses Christina Concours en natuurlijk als winnaar van de Conservatorium Talent Award 2016.

Zondag 18 december 15:30 | Licks and Brains | Funky Christmas ft. Alexander Beets & Mrs. Hips

Dit jaar brengt Licks & Brains een wervelende Funky Kerstshow naar Leusden Jazz met de fantastische Mrs Hips (Simone Roerade) en Alexander Beets. Er is geen betere manier om de dagen voor kerst al in de feestsfeer te komen!